
- Anul 2018
În prezent în activitatea Catedrei sunt antrenaţi: Ion Bahnarel – şef catedră, profesor universitar, doctor habilitat în științe medicale; Gheorghe Ostrofeţ – profesor universitar, doctor habilitat în științe medicale; Ovidiu Tafuni, Aliona Tihon, Cătălina Croitoru, Elena Ciobanu – conferenţiari, doctori în științe medicale; Natalia Bivol, Alexandru Garbuz, Radu Rusu, Olga Cernelev – asistenţi.
- Anul 2010
Din 2010 până în prezent, şef al Catedrei de igienă generală este Ion Bahnarel, doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar, om emerit al Republicii Moldova, Președinte al Societății Științifice al Igieniștilor din Republica Moldova. Este conducător științific și consultant la o teză de doctor habilitat în științe medicale și zece teze de doctor în științe medicale, dintre care șase au fost susținute. Direcțiile noi de activitate a Catedrei sunt: igiena habitatului uman, igiena radiațiilor ionizante, igiena radiațiilor neionizante, igiena în optometrie, igiena urgențelor de sănătate publică, igiena substanțelor chimice și toxicologie, nutriția.
- Anul 1994
În 1994, Catedrele nr.1 şi nr. 2 au fost din nou comasate şi au format Catedra de igienă generală în cadrul Facultăţii de Medicină Generală sub conducerea conferenţiarului Gheorghe Ostrofeţ, care în anul 2000 a susţinut teza de doctor habilitat în științe medicale şi a elaborat o nouă direcție ştiinţifică în igienă – Studierea potologiilor profesionale a femeilor ce lucrează la terminale video în ramurile principale ale telecomunicaţiilor. Profesorul Gheorghe Ostrofeț a fost conducător ştiinţific a patru teze de doctor în științe medicale.
- Anul 1979
În anul 1979, șef al Catedrei de igienă generală a devenit profesorul universitar Henrieta Rudi. Profesorul universitar Henrieta Rudi a condus lucrările de pregătire a două teze de doctor habilitat în științe medicale şi a două teze de doctor în științe medicale. În anul 1992, Catedra de igienă generală a fost din nou divizată. Catedra de igienă nr. 1, condusă de profesorul universitar Henrieta Rudi, asigura predarea igienei generale pentru studenţii facultăţilor de Medicină generală, Farmacie. Catedra de igienă nr. 2, în frunte cu doctorul în științe medicale, conferenţiarul Gh. Ostrofeţ, preda igiena la Facultatea de Medicină Preventivă.
- Anul 1960
Funcția de șef de catedră a fost preluată de profesorul Iacov Reznik (1960-1979). Profesorul Iacov Reznik a deținut funcţia de Preşedinte al Societăţii Ştiinţifice a Igieniştilor din Republica Moldova şi membru al Societăţii Igieniştilor din URSS, profesor universitar, om emerit în ştiinţe al Republicii Moldova. Savantul Iacov Reznic a elaborat în Republica Moldova o nouă școală științifică – Igiena muncii în agricultură și toxicologia pesticidelor. În anul 1975, Catedra de igienă generală a fost divizată. Una dintre catedre, în fruntea căreia s-a aflat profesorul universitar Henrieta Rudi, a fost destinată pentru studenţii facultăţilor de Medicină generală, Stomatologie şi Farmacie, cealaltă, condusă de profesorul universitar Iacov Reznik – pentru studenţii facultăţilor de Medicină Preventivă şi Pediatrie. În anul 1979, aceste două catedre au fost comasate. Profesorul Iacov Reznic a fost conducător la 15 teze de doctor în științe medicale și o teză de doctor habilitat în științe medicale.
- Anul 1957
Din anul 1957 până în 1960 funcția de șef de catedră a fost deținută de conferenţiarul universitar Alexandru Zorin.
- Anul 1945
Primul şef al Catedrei de igienă generală a fost profesorul H. Nicogosian, doctor habilitat în științe medicale, om emerit al ştiinţei. Profesorul H. Nicogosian a condus Catedra de la fondarea ei, anul 1945, până în 1957.